27 sierpnia 2015

Paczuszki z rybą i warzywami/Fish and vegetables parcels

Wracam z nowymi pomysłami po wakacjach :) Zaczniemy lekko z pyszną rybą i warzywami upieczonymi w papierowej paczuszce. Zostawiam Was więc z przepisem i kilkoma migawkami z wakacji w południowo-wschodniej Francji.

I'm coming back with new ideas after the holidays :) We'll start lightly with delicious fish and vegetables baked in a paper parcel. So I leave you with a recipe and a few glimpses of holidays in south-eastern France.




Paczuszki z rybą i warzywami


Składniki (1 porcja)

1 filet z białej ryby (użyłam soli tropikalnej)
2-3 plasterki pomidora
kilka plasterków cukinii
kilka plasterków czosnku
kilka czarnych oliwek
sól morska
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek
sok z cytryny do podania


Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
  
Przygotować kawałek papieru do pieczenia. Na środku papieru ułożyć plasterki cukinii i pomidora. Na warzywach ułożyć rybę. Na rybie ułożyć plasterki czosnku, polać odrobiną oliwy, posypać solą i pieprzem. Obok ułożyć oliwki.

Papier zawinąć w paczuszkę i wstawić do piekarnika. Piec 15-20 min.

Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić.

Podawać polane sokiem z cytryny i świeżym chlebem.

Smacznego! 




Fish and vegetables parcels


Ingredients (serves 1)

1 filet white fish (I used tropical sole)
2-3 slices tomato
a few slices zucchini
a few slices garlic
some black olives
sea salt
freshly ground pepper
olive oil
lemon juice to serve


Method

Preheat the oven to 180 ° C.

Prepare a piece of
baking paper. Put slices of zucchini and tomato at the center of the paper. Put the fish on the vegetables. Put slices of garlic on the fish, pour a little olive oil over, sprinkle with salt and pepper. Arrange a few olives.

Wrap the baking paper in a  parcel and put in the oven. Bake for 15-20 minutes.

Remove from the oven and cool slightly.

Serve drizzled with lemon juice and fresh bread.

Enjoy!










Warzywa psiankowate 2015

1 komentarz: