Usually the simplest ways are the best.
Ulubione krewetki
Składniki (1 porcja)
200 g surowych krewetek, obranych i oczyszczonych
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 łyżka koniaku lub 3 łyżki białego wytrawnego wina
1/2 łyżeczki ostrej papryki
sól
posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Na patelni rozpuścić masło, dodać drobno pokrojony czosnek i smażyć na niewielkim ogniu przez 1 min.
Wrzucić krewetki, wlać wino lub koniak i smażyć aż krewetki zmienią kolor na różowy, a alkohol się zredukuje.
Dodać sól i ostrą paprykę.
Przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.
Smacznego!
Favourite prawns
Ingredients (serves 1)
200 g raw prawns, peeled and cleaned
1 clove garlic
1 tablespoon butter
1 tablespoon brandy or 3 tablespoons dry white wine
1/2 teaspoon cayenne pepper
salt
chopped parsley
Method
In a skillet, melt the butter, add chopped garlic and fry over low heat for 1 minute.
Toss prawns, pour wine or brandy and cook until prawns turn pink and alcohol reduce.
Add salt and hot pepper.
Transfer to a plate and sprinkle with parsley.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz