Delicious breakfast muffins with fruit. I added a mango and a couple of plums that I didn't know what to do with, but you can certainly use other fruit.
Muffiny z owocami
Składniki (13 muffinów)
1 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mąki orkiszowej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
110 g cukru muscovado lub vergeoise brune
1 jajko
310 ml mleka
80 ml oleju roślinnego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki miodu
1 mango
5-6 śliwek
1 łyżka siemienia lnianego
masło
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
W misce wymieszać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i cukier.
Do drugiej miski wbić jajko, dodać mleko, olej, ekstrakt i miód i dokładnie wymieszać. Masę przelać do suchych składników i wymieszać tylko do połączenia składników.
Mango obrać i pokroić w kostkę. Śliwki przekroić, usunąć pestkę, miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce i siemię lniane dodać do masy i dokładnie wymieszać.
Formę na muffiny wysmarować masłem. Masę wlać w poszczególne otwory i wstawić do piekarnika. Piec ok. 35-40 min. aż muffiny będą złote.
Wyjąć z piekarnika i przestudzić.
Smacznego!
Muffins with fruit
Ingredients (13 muffins)
1 cup wheat flour
1 cup spelt flour
3 teaspoons baking powder
110 g muscovado sugar or vergeoise brune
1 egg
310 ml milk
80 ml oil
1 teaspoon vanilla extract
2 tablespoons honey
1 mango
5-6 plums
1 tablespoon linseed
butter
Method
Preheat the oven to 180 ° C.
In a bowl, mix the two types of flour, baking powder and sugar.
Knock the egg to the second bowl, add milk, oil, vanilla extract and honey and mix thoroughly. Transfer the batter to the dry ingredients and mix just until combined.
Peel mango and cut into cubes. Cut the plums, remove the stone, cut the flesh into smaller pieces. Add the chopped fruit and linseed to the batter and mix thoroughly.
Butter the muffin mold. Pour the batter into individual holes and put in the oven. Bake for about 35-40 minutes until muffins are golden.
Remove from the oven and cool.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz