1 września 2015

Pasta z tuńczyka/Tuna spread

Lubicie tuńczyka? Ja uwielbiam! Często więc robię pastę z tuńczyka do kanapek. Spróbujcie koniecznie!

Do you like tuna? I love it! So often I make tuna spread for sandwiches. Try it!



Pasta z tuńczyka


Składniki

1 puszka tuńczyka w zalewie (ok. 140 g)
200 g ricotty
2 łyżki jogurtu naturalnego
sok z 1/2 cytryny
sól morska
świeżo zmielony pieprz
koperek do podania 


Przygotowanie

Tuńczyka odsączyć na sitku, a następnie rozdrobnić widelcem. Dodać ricottę, jogurt, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Podawać z koperkiem.

Smacznego!





Tuna spread


Ingredients

1 can tuna in brine (about 140 g)
200 g ricotta
2 tablespoons plain yogurt
juice of 1/2 lemon
sea salt
freshly ground pepper
dill to serve


Method

Drain tuna in a sieve, then crush with a fork. Add the ricotta, yogurt, lemon juice, season with salt and pepper and mix thoroughly.

Serve with dill.


Enjoy!




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz