I took a break. I noticed that I'm starting to treat the blog as an obligation and that was not my intention when I created it. Hence the break. I want to enjoy every post that appears here, each dish cooked and photographed, not treating this as another obligation. It's only to be a pleasure, it is a pleasure. Therefore, posts may appear less regularly, for what I apologize and to sweeten it I suggest something light and delicious, a right dessert for hot summer days.
Truskawkowy sernik mascarpone na zimno
(na podstawie strony Kwestia Smaku)
Składniki (tortownica 22 cm)
500 g mascarpone
1/2 szkl. drobnego cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
kilka kropli ekstraktu waniliowego
1 cytryna (sok i skórka)
1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
3 listki żelatyny (lub 4 łyżeczki żelatyny w proszku)
200 g białej czekolady
300 g truskawek
Przygotowanie
Mascarpone zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i ekstraktem waniliowym. Dodać skórkę startą z cytryny i dokładnie wymieszać. Dodać śmietankę zebraną na powierzchni mleka kokosowego i znów wymieszać.
Listki żelatyny namoczyć 10 min. w mleku kokosowym. Czekoladę rozpuścić.
Mleko kokosowe z żelatyną i sokiem z cytryny podgrzewać na małym ogniu (bez zagotowywania!), ciągle mieszając aż żelatyna całkiem się rozpuści. Następnie dodać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać.
Do mleka z żelatyną i czekoladą dodać 2-3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. Całość wlać do masy serowej i znów dokładnie wymieszać.
Masę wylać do tortownicy i wstawić do lodówki.
Truskawki opłukać, odszypułkować i przekroić na pół. Kiedy sernik lekko się zetnie, lekko powciskać połówki truskawek w masę serową i zostawić w lodówce do całkowitego zastygnięcia.
Smacznego!
Strawberry cold mascarpone cheesecake
(based on Kwestia Smaku website)
Ingredients (22 cm mold)
500 g mascarpone
1/2 cup caster sugar
1 package vanilla sugar
a few drops of vanilla extract
1 lemon (juice and zest)
1 can coconut milk (400 ml)
3 sheets gelatin (or 4 tsp)
200 g white chocolate
300 g strawberries
Method
Mix mascarpone with sugar, vanilla sugar and vanilla extract. Add the grated lemon zest and mix thoroughly. Add the cream collected on the surface of the coconut milk and mix again.
Soak the gelatine leaves for 10 minutes in coconut milk. Melt chocolate.
Heat the coconut milk with gelatin and lemon juice over low heat (without boiling!), stirring constantly until gelatin is completely dissolved. Then add the melted chocolate and mix thoroughly.
Add 2-3 tablespoons of cheese batter to coconut milk with gelatin and mix thoroughly. Then pour it to the batter and mix thoroughly again.
Pour the batter to the mold and refrigerate.
Rinse strawberries and cut them in half. When the cheesecake sets a little, slightly push the strawberries in the cheese and leave in the refrigerator to completely solidify.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz