For all the kids - those little and those bigger ones ;)
Muffiny z kawałkami czekolady
(przepis Vahiné)
Składniki (12 mufinów)
250 g mąki
1 proszek do pieczenia
szczypta soli
100 g groszków czekoladowych (lub drobno pokrojonej ciemnej czekolady)
1 jajko
100 g cukru
150 ml mleka
125 g roztopionego i ostudzonego masła + do wysmarowania formy
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180oC. Wysmaruj masłem formę na mufiny.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać sól i groszki czekoladowe (lub czekoladę) i wymieszać. Odstawić.
Do osobnej miski wbić jajko, dodać cukier i zmiksować na puszystą masę (ok. 5 min.). Dodać mleko i masło i szybko zmiksować do połączenia składników.
Masę jajeczną dodać do mąki i dokładnie wymieszać szpatułką.
Masę wlać do formy na mufiny, wypełniając otwory do 3/4 głębokości.
Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 min. aż mufiny ładnie wyrosną i nabiorą złotego koloru.
Wyjąć z piekarnika i przestudzić.
Smacznego!
Muffins with chocolate chunks
(Vahiné recipe)
Ingredients (12 muffins)
250 g flour
1 baking powder
a pinch of salt
100 g chocolate chips (or finely chopped dark chocolate)
1 egg
100 g sugar
150 ml milk
125 g butter, melted and cooled + extra for greasing the mold
Method
Preheat the oven to 180oC. Grease a muffin mold with butter.
Sift flour and baking powder into a bowl. Add salt and chocolate chips (or chocolate) and mix. Set aside.
Break an egg to a separate bowl, add sugar and mix until fluffy (about 5 minutes). Add milk and butter and mix quickly to combine the ingredients.
Add the egg batter to the flour and mix thoroughly with a spatula.
Pour the batter into a muffin mold, filling holes only in 3/4 depth.
Put in the oven and bake for about 25 minutes until muffins will grow nicely and get golden brown.
Remove from the oven and let them cool.
1 baking powder
a pinch of salt
100 g chocolate chips (or finely chopped dark chocolate)
1 egg
100 g sugar
150 ml milk
125 g butter, melted and cooled + extra for greasing the mold
Method
Preheat the oven to 180oC. Grease a muffin mold with butter.
Sift flour and baking powder into a bowl. Add salt and chocolate chips (or chocolate) and mix. Set aside.
Break an egg to a separate bowl, add sugar and mix until fluffy (about 5 minutes). Add milk and butter and mix quickly to combine the ingredients.
Add the egg batter to the flour and mix thoroughly with a spatula.
Pour the batter into a muffin mold, filling holes only in 3/4 depth.
Put in the oven and bake for about 25 minutes until muffins will grow nicely and get golden brown.
Remove from the oven and let them cool.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz