I love duck meat! Especially with the crispy crust that melts in your mouth... I took the idea to prepare duck breast from Kwestia Smaku website, the rest is my invention ;)
Chrupiąca pierś kaczki z migdałowym ryżem i pomarańczami w syropie
Składniki
1 pierś kaczki
100 g ryżu
sól, pieprz
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżka płatków migdałowych
Do podania
pomarańcze w syropie
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 200oC.
Pierś kaczki przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15-18 min., w zależności, jaki stopień wypieczenia chcemy osiągnąć.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na kilka minut.
Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni.
Kurkumę i płatki migdałowe dodać do ryżu i dokładnie wymieszać.
Pierś kaczki pokroić w plasterki. Podawać z migdałowym ryżem i pomarańczami w syropie.
Smacznego!
Crispy duck breast with almond rice and oranges in syrup
Ingredients
1 duck breast
100 g rice
salt and pepper
1/2 teaspoon turmeric
1 tablespoon almond flakes
To serve
oranges in syrup
Method
Preheat the oven to 200°C.
Rinse and wipe dry duck breast. Cut the skin crosswise, season with salt and pepper and place skin-side down on a hot pan. Fry for 4 minutes. Then turn over and fry for 1 minute.
Put duck breast into a casserole dish and place in the preheated oven. Bake for 15-18 minutes, depending on how you like your duck meat.
Remove from oven and let stand for a few minutes.
Cook rice according to package directions. Roast almond flakes on a dry pan.
Add turmeric and almonds to the rice and mix thoroughly.
Cut duck breast into slices. Serve with almond rice and oranges in syrup.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz