24 stycznia 2015

Deser piña colada/Piña colada dessert

Świetne połączenie ananasa, mascarpone i kokosa. Tym razem w wersji bezalkoholowej ;)

Great combination of pineapple, mascarpone and coconut. In a non-alcoholic version ;)




Deser piña colada


Składniki (2 porcje)

1/2 świeżego ananasa
250 g mascarpone
4 łyżki kremówki
2 łyżki cukru pudru (lub więcej do smaku)
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego
wiórki kokosowe


Przygotowanie

Ananasa obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dokładnie zmiksować.

Mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.

Do szklanki lub deserowego pucharka wlać mus ananasowy, następnie wyłożyć krem mascarpone i posypać wiórkami kokosowymi.

Smacznego! 





Piña colada dessert


Ingredients (serves 2)


1/2 fresh pineapple
250 g mascarpone
4 tablespoons heavy cream
2 tablespoons icing sugar (or more to taste)
1 teaspoon
natural vanilla extract
desiccated coconut


Method

Peel pineapple, cut into smaller pieces and mix thoroughly.

Mix
mascarpone with heavy cream, icing sugar and vanilla extract.

Put the pineapple mousse to the dessert dish or a glass, then pour the mascarpone cream over and sprinkle with coconut.

Enjoy!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz