Delicate potato and chicory cream with a touch of cream (if you are afraid of allergies, use olive oil) and steamed coalfish. Coalfish is quite popular in France, but if you can't find it, you can substitute it with another white fish (eg. cod).
Krem z ziemniaka i cykorii z czarniakiem
Składniki
20 g filetu z czarniaka
1 średnia cykoria
1/2 ziemniaka
1 łyżeczka płynnej śmietanki
Przygotowanie
Ziemniaka obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Cykorię opłukać, odciąć twardą końcówkę i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa wrzucić do koszyczka do gotowania na parze.
Rybę opłukać i ułożyć w całości na warzywach. Ugotować według instrukcji urządzenia.
Rybę drobno posiekać (można zostawić większe kawałki ryby, drobno ją posiekać lub całkiem zmiksować z warzywami - wybór należy do Was). Warzywa wrzucić do misy miksera, zalać wodą z gotowania, dodać śmietankę i zmiksować na gładki krem.
Krem przelać do miseczki. Posypać kawałkami ryby.
Smacznego!
Potato and chicory cream with coalfish
Ingredients
20 g coalfish fillet
1 medium chicory
1/2 potato
1 teaspoon liquid cream
Method
Peel potato, rinse it and cut into cubes. Rinse chicory, cut off the hard tip and cut into smaller pieces. Transfer vegetables into the steaming basket.
Rinse fish and put it on vegetables. Cook according to the instructions of the equipment.
Finely chop the fish (you can leave larger pieces of fish, chop it finely or mix it well with vegetables - it's up to you). Transfer vegetables into the mixer bowl, pour cooking water over, add the cream and mix to a smooth cream.
Pour the cream into a bowl. Sprinkle with pieces of fish.
Enjoy!
Wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńMoja corcia zaaprobowala ;)
Usuń