17 stycznia 2015

Purée warzywne z cielęciną/Vegetable purée with veal

Kolejny przepis do rubryki dla bobasów! Pyszny krem z ziemniaka, marchewki i brokułów z cielęciną, która jest idealnym mięsem dla naszych maluchów.

Another recipe for new section for babies! Delicious potato, carrot and broccoli cream with veal, which is the perfect meat for our little ones.




Purée warzywne z cielęciną


Składniki

1 mały ziemniak lub 1/2 dużego
2-3 różyczki brokuła
1 mała marchewka
20 g cielęciny (eskalopki)
szczypta soli
1 łyżeczka oliwy z oliwek


Przygotowanie

Ziemniaka i marchewkę obrać. Warzywa i mięso opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do koszyczka do gotowania na parze i ugotować według instrukcji urządzenia.

Ugotowane składniki wrzucić do misy miksera razem z wodą z gotowania, solą i oliwą i zmiksować na gładki krem.

Smacznego!







Vegetable purée with veal


Ingredients

1 small or 1/2 large potato
2-3 broccoli florets
1 small carrot
20 g veal (escalope)
pinch of salt
1 teaspoon olive oil


Method

Peel potato and carrot. Rinse the vegetables and meat and cut into smaller pieces. Put in the
steaming basket and cook according to the instructions of the equipment.

Transfer the cooked ingredients into the mixer bowl along with boiling water, salt and olive oil and mix to a smooth cream.

Enjoy!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz