Grzane wino lubię podawać tak, jak je piłam w Finlandii - z płatkami migdałowymi i rodzynkami. Spróbujcie!
I like the winter. Snow, mornings with steaming coffee when I have nowhere to rush. Christmas market in Krakow's market square, where again I'll have to be stopped from buying too much. The smell of a Christmas tree. Kitschy decorations. The taste of mulled wine spices and long evenings with real talks.
I like to serve mulled wine as I drank it in Finland - with almond flakes and raisins. Try it!
Grzane wino
Składniki (1 porcja)
250 ml wytrawnego czerwonego wina
3 łyżeczki miodu (lub do smaku)
3-4 plasterki pomarańczy
kawałek kory cynamonu
1 gwiazdka anyżu
3 ziarenka kardamonu
4 goździki
Do podania
płatki migdałowe
rodzynki
Przygotowanie
Wino wlać do rondelka. Dodać przyprawy, miód i pokrojoną na plasterki pomarańczę. Podgrzewać na małym ogniu przez 7-8 min.
Wino przecedzić przez sitko do kubka. Wsypać płatki migdałowe i rodzynki.
Smacznego!
Mulled wine
Ingredients (serves 1)
250ml dry red wine
3 teaspoons honey (or to taste)
3-4 slices orange
a piece of cinnamon bark
1 star anise
3 cardamom seeds
4 cloves
To serve
almond flakes
raisins
Method
Pour the wine into a saucepan. Add the spices, honey and orange cut into slices. Heat over low heat for 7-8 minutes.
Strain wine through a sieve into a cup. Add almond flakes and raisins.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz