Lemon curd is better known, but grapefruit curd is surprising - sweet, sour and slightly bitter, great with Greek yogurt for a light dessert.
Grapefruit curd
Składniki (słoik ok. 300 ml)
sok z 2 grejpfrutów
sok z 1 cytryny
2 jajka
2 żółtka
100 g cukru
60 g masła
Przygotowanie
Jajka, żółtka i cukier umieścić w metalowej misce i lekko ubić. Miskę umieścić na garnku z gotującą się wodą i gotować, ciągle mieszając aż cukier się rozpuści. Następnie dodać sok z grejpfrutów i cytryny oraz masło i dalej gotować, ciągle mieszając aż krem zgęstnieje. W razie gdyby krem był zbyt płynny, dodać więcej masła i kontynuować gotowanie.
Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Przelać do wysterylizowanego słoika. Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Grapefruit curd
Ingredients (about 300 ml jar)
juice of 2 grapefruit
juice of 1 lemon
2 eggs
2 egg yolks
100 g sugar
60 g butter
Method
Place eggs, egg yolks and sugar in a metal bowl and whisk lightly. Put the bowl on a pot of boiling water and cook, stirring constantly until the sugar melts. Then add the grapefruit and lemon juice along with butter and continue to cook, stirring constantly until the custard thickens. If the cream's too liquid, add more butter and continue cooking.
Remove from heat and cool slightly. Pour into a sterilized jar. Store in refrigerator.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz