Delicious, healthy salad, slightly sweet and nutty. Great addition to meat or to devore with cereal or a piece of fresh bread.
Surówka z czerwonej kapusty z pestkami granatu
Składniki
100 g czerwonej kapusty
pestki z 1/4 granatu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Dressing
1 łyżka oleju z orzechów laskowych
1 łyżka oliwy z oliwek (lub do smaku)
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka syropu klonowego
sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Kapustę drobno posiekać, opłukać, osuszyć i włożyć do miski. Posypać pestkami granatu i posiekaną natką pietruszki.
Wymieszać wszystkie składniki dressingu, ewentualnie doprawiając do smaku. Polać surówkę i dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Red cabbage salad with pomegranate seeds
Ingredients
100 g red cabbage
seeds of 1/4 pomegranate
2 tablespoons chopped parsley
Dressing
1 tablespoon hazelnut oil
1 tablespoon olive oil (or to taste)
1 tablespoon apple cider vinegar
1 teaspoon maple syrup
salt and freshly ground pepper
Method
Finely chop the cabbage, rinse it, drain and add to the bowl. Sprinkle with pomegranate seeds and chopped parsley.
Mix all the dressing ingredients, seasoning to taste. Pour over salad and mix thoroughly.
Enjoy!
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDzieki ;) jest bardzo dobra :)
Usuń