16 kwietnia 2015

Kokosowa owsianka z bananem i granatem/Coconut porridge with banana and pomegranate

Pomysł na tę owsiankę zaczerpnęłam z książki Ewy Chodakowskiej "Przepis na sukces". Jest nie tylko pyszna, ale i fit!

I got the idea for this porridge from Ewa Chodakowska's book "Przepis na sukces". It's not only delicious, but also fit!





 Kokosowa owsianka z bananem i granatem


Składniki (1 porcja)

4-5 łyżek płatków owsianych
200 ml mleka kokosowego
ewentualnie trochę mleka krowiego
1/2 banana
pestki z 1/4 granatu
1 łyżeczka nasion lnu
1 łyżeczka sezamu
syrop klonowy do podania


Przygotowanie

Płatki owsiane wsypać do rondelka, dodać mleko kokosowe i ewntualnie mleko krowie, jeśli go używamy i gotować na małym ogniu przez 10-15 min., od czasu do czasu mieszając.

Gotową owsiankę przelać do miseczki, udekorować plasterkami banana, pestkami granatu, polać syropem klonowym i posypać nasionami lnu i sezamem.

Smacznego! 





Coconut porridge with banana and pomegranate


Ingredients (serves 1)

4-5 tablespoons oatmeal
200 ml coconut milk
possibly a bit of cow's milk
1/2 banana
seeds of 1/4 pomegranate
1 teaspoon flax seed
1 teaspoon sesame
maple syrup to serve


Method

Add oatmeal into a saucepan, add coconut milk and cow's milk, if you're using it, and cook over low heat for 10-15 minutes, stirring
occasionally.

Pour the ready porridge into a bowl and garnish with slices of banana, pomegranate seeds, pour maple syrup over and sprinkle with sesame seeds and flax seeds.

Enjoy!



1 komentarz: