Delicious, creamy ice cream with Sicilian delicacies. The recipe comes from David Lebovitz site.
Sycylijskie lody z ricottą i pistacjami
Składniki
300 ml kremówki
100 g cukru
5 żółtek
500 g ricotty
80 g miodu
1 łyżka wiśniówki
1 łyżka soku z cytryny
40 g posiekanych pistacji
szczypta soli
Przygotowanie
Żółtka lekko roztrzepać w misce. Kremówkę podgrzać z cukrem i solą w kąpieli wodnej. Kiedy śmietanka będzie bardzo gorąca, wylać ją na żółtka, ciągle mieszając, aby jajka się nie ugotowały. Miskę umieścić z powrotem w kąpieli wodnej i podgrzewać, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
Zdjąć z ognia, dodać ricottę, miód i wiśniówkę. Dokładnie zmiksować i wstawić do lodówki do ostygnięcia.
Dodać sok z cytryny i posiekane pistacje, przełożyć do metalowego lub plastikowego pojemnika na lody, przykryć i wstawić do zamrażalnika (nie mam maszyny do lodów, więc przez 2-3 godziny wyjmuję lody z zamrażalki i mieszam je widelcem co 30-40 min.).
Smacznego!
Sicilian ice cream with ricotta and pistachios
Ingredients
300 ml heavy cream
100 g sugar
5 egg yolks
500 g ricotta
80 g honey
1 tablespoon kirsch
1 tablespoon lemon juice
40 g chopped pistachios
pinch of salt
Method
Slightly beat the egg yolks in a bowl. Heat the heavy cream with sugar and salt in a water bath. When the cream is very hot, pour it over the egg yolks, stirring, so that the eggs doesn't cook. Place the bowl back in the water bath and heat, stirring constantly, until the mixture thickens.
Remove from heat, add the ricotta, honey and kirsch. Mix thoroughly and refrigerate to cool.
Add the lemon juice and chopped pistachios, transfer to a metal or plastic ice cream container, cover and place in the freezer (I don't have an ice cream machine, so I take out the ice cream from the freezer and mix them with a fork for 2-3 hours every 30-40 minutes).
Enjoy!
to musi być rewelacyjne!
OdpowiedzUsuńSą naprawdę świetne :)
Usuń