Świeża, wiosenna, gorzko-słodka
i bardzo przyjemna sałatka na szybką przekąskę.
Fresh, spring, bittersweet and very nice salad
for a quick snack.
Sałatka z selerem
naciowym, jabłkiem i orzechami
Składniki (1 porcja)
kilka łodyżek sałaty
kędzierzawej
1 łodyga selera naciowego
¼ jabłka
kilka orzechów włoskich
Winegret
1 łyżka octu z cydru
(może być jabłkowy)
sól, świeżo zmielony
pieprz
3 łyżki oliwy z orzechów
włoskich (może być oliwa z oliwek)
Przygotowanie
Sałatę dokładnie umyć i wysuszyć.
Odkroić twarde końcówki. Ułożyć w naczyniu, w którym sałatka będzie serwowana.
Seler naciowy opłukać, odciąć część z liśćmi. Pokroić na małe kawałeczki i
dodać do sałaty. Jabłko pokroić, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie
plasterki. Ułożyć w naczyniu. Orzechy posiekać i posypać nimi sałatkę.
Wymieszać wszystkie
składniki winegretu i polać sałatkę.
Smacznego!
Celery, apple and walnuts
salad
Ingredients (serves 1)
a few stalks curly lettuce
1 stalk celery
¼ apple
a few walnuts
Vinaigrette
1 tbsp cider vinegar
salt and freshly ground pepper
3 tbsp walnut oil (you can use olive oil)
Method
Thoroughly rinse and dry lettuce. Cut off the hard ends. Place in a dish in which the salad will be served. Rinse celery, cut off the part with the leaves. Cut into small pieces and add to salad. Cut apple, remove the seed slot and cut into thin slices. Place in a dish. Chop nuts and sprinkle them into the salad.
1 stalk celery
¼ apple
a few walnuts
Vinaigrette
1 tbsp cider vinegar
salt and freshly ground pepper
3 tbsp walnut oil (you can use olive oil)
Method
Thoroughly rinse and dry lettuce. Cut off the hard ends. Place in a dish in which the salad will be served. Rinse celery, cut off the part with the leaves. Cut into small pieces and add to salad. Cut apple, remove the seed slot and cut into thin slices. Place in a dish. Chop nuts and sprinkle them into the salad.
Mix all vinaigrette ingredients and pour over salad.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz