The traditional tomato salad gets tunned.
Sałatka z pomidorów i chili
Składniki
2 pomidory
½ czerwonej chili
kilka listków kolendry
2 łyżeczki soku z cytryny (lub do smaku)
gruba sól (użyłam fleur de sel)
świeżo zmielony kolorowy pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Pomidory opłukać, pokroić w kostkę i przełożyć do
miseczki. Papryczkę chili przekroić na pół, usunąć ziarenka i opłukać. Drobno
pokroić i dodać do pomidorów. Przyprawić solą, pieprzem. Polać sokiem z cytryny
i oliwą. Kolendrę
opłukać i dodać do sałatki.
Smacznego!
Salad with tomatoes and
chili
Ingredients
2 tomatoes
½ red chilli
a few leaves of coriander
2 teaspoons lemon juice (or to taste)
coarse salt (I used fleur de sel)
freshly ground color pepper
2 tablespoons olive oil
Method
Rinse the tomatoes, cut into cubes and put into a bowl. Cut chilli in half, remove seeds and rinse. Finely chop and add to the tomatoes. Season with salt and pepper. Pour the lemon juice and olive oil. Rinse the cilantro and add to the salad.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz