5 października 2015

Barszcz z jogurtem chrzanowym/Borsch with horseradish yoghurt

Barszcz możecie podać tak jak ja z jajkiem. Jest pyszny! Jeśli macie ugotowany bulion i buraki, przepis będzie super prosty.

You can serve borsch with an egg as I did. It's delicious! If you have stock and cooked beet roots, this recipe will be very easy.




  Barszcz z jogurtem chrzanowym


Składniki

1,5 l bulionu
500 g ugotowanych buraków
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo do podania (opcjonalnie)

Jogurt chrzanowy
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka tartego chrzanu
sól, pieprz


Przygotowanie

Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do gorącego bulionu. Gotować 5 min., następnie dodać sok z cytryny i doprawić do smaku.

Jogurt wymieszać z chrzanem i doprawić do smaku.

Barszcz podawać z jajkiem i jogurtem chrzanowym.

Smacznego! 



Borsch with horseradish yoghurt


Ingredients


1,5 l stock
500 g cooked beets
juice of 1 lemon
salt, pepper
hard-boiled egg to serve (optional)

Horseradish
yogurt
2 tablespoons plain yogurt
1 teaspoon grated horseradish
salt, pepper


Method

Grate cooked beets on the coarse mesh and add to hot stock. Cook for 5 minutes, then add the lemon juice and season to taste.

Mix yogurt with the horseradish and season to taste.

Serve borsch with egg and horseradish yogurt.


Enjoy!


  Wegetariański obiad V Jesień pełna warzyw

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz