Ugotowałam bulion na korpusie kurczaka i kawałku wędzonki. Oczywiście, równie dobrze możecie zrobić bulion warzywny lub czysty bulion drobiowy.
The weather doesn't encourage going out, rather cooking warming soups.
I cooked the stock on the chicken carcass and a piece of smoked meat. Of course, you might as well make a vegetable stock or a clean chicken stock.
I cooked the stock on the chicken carcass and a piece of smoked meat. Of course, you might as well make a vegetable stock or a clean chicken stock.
Kapuśniak
Składniki
1/2 średniej kapusty
1,5 l bulionu
2-3 marchewki (użyłam marchewek z bulionu)
kawałek selera
4-5 ziemniaków
oliwa
1 cebula
1 puszka krojonych pomidorów
sól, pieprz
1/4 łyżeczki ostrej papryki
natka pietruszki
Przygotowanie
Kapustę drobno posiekać, posolić i odstawić.
Selera i ziemniaki obrać. Ziemniaki pokroić w małą kostkę, a seler zetrzeć na tarce i dodać do gorącego bulionu. Marchewkę pokroić w talarki i dodać do bulionu. Na końcu dodać kapustę. Gotować ok. 15 min. aż warzywa będą miękkie.
Cebulę drobno pokroić i smażyć na oliwie przez 3 min. Dodać do zupy razem z pomidorami i ostrą papryką. Gotować przez ok. 5 min.
Doprawić do smaku i dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeśli używacie wędzonki, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Podawać z chlebem.
Smacznego!
Cabbage soup
Ingredients
1/2 medium cabbage
1,5 l stock
2-3 carrots (I used carrots from stock)
a piece of celery
4-5 potatoes
oil
1 onion
1 tin chopped tomatoes
salt, pepper
1/4 teaspoon cayenne pepper
parsley
Method
Finely chop the cabbage, season with salt and set aside.
Peel celery and potatoes. Cut potatoes into small cubes and grate celery, add to the hot stock. Cut carrots into slices and add to the stock. Finally, add the cabbage. Cook for about 15 minutes until vegetables are tender.
Chop the onion and fry in olive oil for 3 minutes. Add to the soup with tomatoes and cayenne pepper. Cook for about 5 minutes.
Season to taste and add chopped parsley. If you are using smoked bacon, cut into cubes and add to the soup.
Serve with bread.
1,5 l stock
2-3 carrots (I used carrots from stock)
a piece of celery
4-5 potatoes
oil
1 onion
1 tin chopped tomatoes
salt, pepper
1/4 teaspoon cayenne pepper
parsley
Method
Finely chop the cabbage, season with salt and set aside.
Peel celery and potatoes. Cut potatoes into small cubes and grate celery, add to the hot stock. Cut carrots into slices and add to the stock. Finally, add the cabbage. Cook for about 15 minutes until vegetables are tender.
Chop the onion and fry in olive oil for 3 minutes. Add to the soup with tomatoes and cayenne pepper. Cook for about 5 minutes.
Season to taste and add chopped parsley. If you are using smoked bacon, cut into cubes and add to the soup.
Serve with bread.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz