Delicious and healthy fish patties that I used trout fillets for. If you have salmon though, you can also use it for this recipe.
Kotlety rybne
Składniki (4 porcje)
4 słodkie ziemniaki
300 g filetu z pstrąga
kilka gałązek natki pietruszki
szczypiorek
sól, pieprz
mąka
oliwa
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 200 st. C.
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie.
Filety rybne ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać odrobiną oliwy, dodać pieprz i sól i piec ok. 18 min. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. Zdjąć skórę i wyjąć ości. Drobno pokroić.
Ziemniaki odcedzić i rozgnieść na puree. Dodać rozdrobnioną rybę oraz posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
Uformować 4 duże kotlety, ułożyć na dużym talerzu, przykryć i wstawić do lodówk na 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 200 st. C.
Kotlety wyjąć z lodówki i obtoczyć w mące.
Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć kotlety 4 min. z każdej strony. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika.
Piec ok. 12-15 min.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.
Podawać z warzywami i ćwiartką cytryny.
Smacznego!
Fish patties
Ingredients (serves 4)
300 g trout fillet
a few sprigs of parsley
chive
salt, pepper
flour
oil
Method
Preheat the oven to 200 ° C.
Peel potatoes, cut into small cubes and cook in salted water.
Place the fish fillets in a baking dish, pour a little olive oil over, season with pepper and salt and bake for about 18 minutes. Remove from the oven and cool. Remove the skin and bones. Finely chop.
Drain and mash potatoes. Add the shredded fish and chopped chives and parsley. Season to taste.
Shape into 4 large patties, arrange on a large platter, cover and put in the refrigerator for 1 hour.
Preheat the oven to 200 ° C.
Remove the patties from the refrigerator and coat with flour.
In a large pan, heat a little oil and fry patties for 4 minutes each side. Transfer to a baking dish and put in the oven.
Bake for about 12-15 minutes.
Remove from oven and cool slightly.
Serve with vegetables and a piece of lemon.
Enjoy!
bardzo ciekawy przepis :-) dziękuję za udział w akcji :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję za przyjęcie przepisu :)
Usuń