This cake is full of memories. Mom often made it at the weekend when we asked for something sweet. It's easy and inratable.
Murzynek
Składniki (na małą keksówkę)
2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru
1 szkl. mleka
125 g miękkiego masła, pokrojonego w kostkę
1 jajko
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka powideł śliwkowych
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
Wszystkie składniki wymieszać i przelać do formy wysmarowanej masłem.
Wstawić do piekarnika i piec 50-60 min., do suchego patyczka.
Wyjąć z piekarnika i przestudzić.
Smacznego!
Cocoa cake
Ingredients (for a small cake tin)
2 cups flour
3/4 cup sugar
1 cup milk
125 g soft butter, diced
1 egg
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon plum jam
Method
Preheat the oven to 180 ° C.
Mix all ingredients and pour into a mold greased with butter.
Put in the oven and bake for 50-60 minutes to a dry stick.
Remove from the oven and cool.
Enjoy!
mmmm lubie takie proste i pyszne ciasta ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Jest idealny :) Pozdrawiam i dziękuję za zaproszenie :)
UsuńNiezawodny smak
OdpowiedzUsuń