Health on the plate!
Sałatka z brukselką i smażoną wątróbką
Składniki (1 porcja)
garść mieszanki sałat
kilka wątróbek drobiowych
kilka brukselek (z tego przepisu)
kilka pomidorków koktajlowych
2 suszone pomidory
kilka orzechów włoskich, posiekanych
kawałek czerwonej cebuli
Dressing
1 łyżeczka octu jabłkowego
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
1/2 łyżeczki miodu
2-3 łyzki oliwy z suszonych pomidorów
sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Wątróbkę usmażyć.
Na talerzu ułożyć sałatę, cebulę pokrojoną w piórka, brukselkę i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, suszone pomidory pokrojone w paski. Posypać orzechami włoskimi.
Wymieszać wszystkie składniki dressingu i polać nim sałatkę.
Smacznego!
Brussels sprouts and fried liver salad
Ingredients (serves 1)
a handful of salad mix
a few chicken livers
a few Brussels sprouts (from this recipe)
a few cherry tomatoes
2 dried tomatoes
a few walnuts, chopped
red onion
Dressing
1 teaspoon apple cider vinegar
1/2 teaspoon strong mustard
1/2 teaspoon honey
2-3 tablespoons olive oil from dried tomatoes
salt, freshly ground pepper
Method
Fry chicken liver.
On a plate, arrange lettuce, onion cut into slices, halved Brussels sprouts and cherry tomatoes, dried tomatoes cut into strips. Sprinkle with walnuts.
Mix all dressing ingredients and pour over the salad.
Enjoy!
Uwielbiam sałatki z wątróbką! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dołączenie przepisu do akcji "Grzyby i warzywa jesienne 2015".
Dziękuję za przyjęcie przepisu :)
Usuń