24 lutego 2015

Jabłko z ananasem i żurawiną/Apple with pineapple and cranberry

Deser naładowany witaminą C!

A dessert loaded with vitamin C!




Jabłko z ananasem i żurawiną


Składniki

1 małe jabłko
1 plaster ananasa
1 łyżka suszonej żurawiny
1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy (opcjonalnie)


Przygotowanie

Jabłko opłukać, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Ananasa obrać, wykroić twardy środek i pokroić na mniejsze kawałki.

Owoce wrzucić razem z żurawiną do koszyka do gotowania na parze i ugotować według instrukcji urządzenia.

Ugotowane jabłko i ananasa przełożyć do misy miksera i lekko zmiksować. Żurawinę zachować w całości.

Gotowy deser można ewentualnie posłodzić 1 łyżeczką miodu lub syropu z agawy. Posypać żurawiną.

Smacznego!



Apple with pineapple and cranberry


Ingredients

1 small apple
1 slice pineapple
1 tablespoon dried cranberries
1 teaspoon honey or agave syrup (optional)


Method

Rinse apple, peel it, cut out the seeds and cut into smaller pieces. Peel pineapple, cut out the hard center and cut into smaller pieces.

Toss fruit along with cranberries into steaming basket and cook according to the instructions of the device.

Transfer cooked apple and pineapple into a mixer bowl and mix
gently . Keep the entire cranberries.

You can possibly sweeten the ready dessert with 1 teaspoon honey or agave syrup. Sprinkle with cranberries.

Enjoy!



2 komentarze: