Our humble beet is full of surprises. It strengthens the cardiovascular and the immune system. It prevents from cancer. It contains a lot of folic acid (specially for the future moms ;) ). It's easy to digest, so great for babies. And it's easily available and inexpensive.
Zupa z buraka
Składniki
1 średni burak
1 średnia marchewka
mleko modyfikowane
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
Przygotowanie
Buraka można ugotować lub zawinąć w folię aluminiową i upiec w 200oC przez 45 min. Później należy go tylko obrać i pokroić. Można zachować mały kawałek buraka i drobno go pokroić do dekoracji.
Marchewkę obrać, opłukać, ugotować na miękko i pokroić w plasterki.
Buraka i marchewkę przełożyć do misy miksera, dodać trochę wody z gotowania (90 ml), mleko modyfikowane i zmiksować.
Zupę przelać do miseczki. Polać jogurtem i posypać kawałkami buraka.
Smacznego!
Beetroot soup
Ingredients
1 medium beet
1 medium carrot
formula
1 teaspoon plain yogurt
Method
Cook beet or wrap it in aluminum foil and bake at 200°C for 45 minutes. Then peel and cut it. You can keep a small piece of beet and finely chop it for decoration.
Peel carrot, rinse it, cook till tender and cut into slices.
Transfer beet and carrot into a mixer bowl, add a little of the cooking water (90 mL), formula and mix.
Pour the soup into a bowl. Pour yogurt over and sprinkle with chopped beet.
Enjoy!
buraczki uwielbiam, zatem to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuń