Recently I bought vegetables which I hadn't tried yet - swedes, parsnips and Jerusalem artichokes. I admit that I didn't quite know what to do with them. In the end, I decided to roast them with honey.
Pieczone warzywa
Składniki
marchew
pasternak
brukiew
topinambur
słodki ziemniak
Zalewa
3 łyżki miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
sól, pieprz
sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180oC.
Warzywa obrać (oprócz topinamburu), pokroić na połówki, ćwiartki lub większe kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wymieszać wszystkie składniki zalewy, polać warzywa i dokładnie wymieszać. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40-45 min. aż warzywa będą miękkie.
Wyjąć z piekarnika i przestudzić.
Można dodać do sałatki, zupy lub serwować jako dodatek.
Smacznego!
Roast vegetables
Ingredients
carrot
parsnip
rutabaga
Jerusalem artichoke
sweet potato
Marinade
3 tablespoons honey
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons water
salt and pepper
juice of 1/2 lemon
Method
Preheat the oven to 180°C.
Peel the vegetables (except Jerusalem artichokes), cut into halves, quarters or larger pieces and place on a baking tray lined with baking paper.
Mix all marinade ingredients, pour over vegetables and mix thoroughly. Put in the oven and roast for about 40-45 minutes until the vegetables are soft.
Remove from oven and cool.
The baked vegetables can be added to salads, soups or served as a side.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz