3 lutego 2015

Marchewka, mielone, ryż/Carrot, minced meat, rice

Dzisiaj będzie tradycyjnie ;)

Today I go traditional ;)




























Marchewka, mielone, ryż


Składniki

2 średnie marchewki
3 łyżeczki ugotowanego ryżu
20 g mielonej wieprzowiny lub wołowiny



Przygotowanie

Marchewkę opłukać, obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do koszyczka do gotowania na parze. Na wierzchu ułożyć mięso. Ugotować według instrukcji urządzenia.

Wyjąć mięso i drobno pokroić. Ugotowaną marchewkę wrzucić do misy miksera, zalać wodą z gotowania i zmiksować (jeśli Twoje dziecko jeszcze nie ma zębów, możesz wrzucić do miksera wszystkie składniki i razem je zmiksować).

Marchewkę podawać z ryżem i mięsem.

Smacznego!





Carrot, minced meat, rice


Ingredients

2 medium carrots
3 teaspoons cooked rice
20 g ground pork or beef


Method

Rinse carrots, peel them, cut into smaller pieces and toss into the
steaming basket. Put meat on the top. Cook according to the instructions of the equipment.

Remove the meat and cut into small pieces. Put the cooked carrotsinto the mixer bowl, pour cooking water over and mix (if your child doesn't have teeth yet, you can throw all the ingredients and mix them together).

Serve carrots with rice and meat.

Enjoy!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz