If you roasted vegetables, you can make this delicious soup!
Zupa z pieczonymi warzywami
Składniki
pieczone warzywa (z tego przepisu)
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
1,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
1/4 łyżeczki ostrej papryki
sól, pieprz
Do podania
grzanki z bagietki
Przygotowanie
W dużym garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić drobno pokrojoną cebulę i smażyć na średnim ogniu przez 3 min. do zeszklenia. Następnie wrzucić drobno pokrojony czosnek, paprykę, kurkumę i kmin i smażyć 1 min.
Pieczone warzywa pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Smażyć przez ok. 3 min., a następnie wlać bulion. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 5 min.
Zmiksować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami z bagietki.
Smacznego!
Roast vegetables soup
Ingredients
roast vegetables (this recipe)
1 small onion
1 clove garlic
1 tablespoon olive oil
1.5 l chicken or vegetable stock
1 teaspoon turmeric
1/2 teaspoon cumin seeds
1/4 teaspoon cayenne pepper
salt and pepper
To serve
baguette croutons
Method
In a large pot, heat the olive oil. Toss in the chopped onion and cook over medium heat for 3 minutes. Then toss chopped garlic, paprika, turmeric and cumin and cook for 1 minute.
Cut roast vegetables into smaller pieces and toss into the pot. Fry for about 3 minutes, then pour the stock over. Reduce heat and simmer for about 5 minutes.
Blend to a smooth cream, season with salt and pepper.
Serve with baguette croutons.
Enjoy!
mega przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Dziękuję! Na pewno wpadnę! :) Pozdrawiam
Usuń