Moja córcia ma juz prawie 11 miesięcy i CAŁE 2 ZĘBY, więc zostawiam kilka ziemniaków w większych kawałkach, żeby mogła je sobie pogryźć.
Distinctive, fairly sharp taste of turnip can be neutralized by adding a potato and serving it with the egg yolk.
My babygirl is almost 11 months old and she's got ALL 2 TEETH, so I leave a few potatoes in larger pieces, so that she could bite a little.
Krem z rzepy
Składniki
1 mała rzepa
1 średni ziemniak
mleko modyfikowane (1 łyżeczka płynnej śmietanki lub oliwy z oliwek, jeśli nie używacie mm)
1 żółtko, ugotowane na twardo
Przygotowanie
Warzywa obrać, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do koszyka do gotowania na parze. Ugotować według instrukcji urządzenia.
Ugotowane warzywa przełożyć do misy miksera, zalać wodą z gotowania, dodać mleko, śmietankę lub oliwę z oliwek i zmiksować na gładki krem.
Żółtko drobno pokroić i posypać krem.
Smacznego!
Turnip cream
Ingredients
1 small turnip
1 medium potato
formula (1 teaspoon liquid cream or olive oil if you do not use formula)
1 egg yolk, hardboiled
Method
Peel vegetables, rinse them, cut into small pieces and place in a steaming basket. Cook according to the instructions of the equipment.
Transfer the cooked vegetables into a mixer bowl, pour cooking water over, add formula, cream or olive oil and mix to a smooth cream.
Finely chop the egg yolk and sprinkle over the cream.
Enjoy!
ale ciekawy krem, z rzepy jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń