7 lutego 2015

Krem z kopru włoskiego z jabłkiem i ryżem/Fennel cream with apple and rice

Klasyczne (i przepyszne) połączenie kopru włoskiego z jabłkiem. Lekki, świeży, anyżkowy smak fenkułu świetnie łączy się z jabłkiem.

The classic (and delicious) combination of fennel and apple. Light, fresh, anise fennel flavor combines well with apple.



Krem z kopru włoskiego z jabłkiem i ryżem


Składniki

1 jabłko
1/4 bulwy kopru włoskiego
2 łyżeczki ugotowanego ryżu


Przygotowanie

Koper włoski opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Jabłko opłukać, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Koper i jabłko wrzucić do koszyczka do gotowania na parze i ugotować zgodnie z instrukcją urządzenia.

Koper i jabłko wrzucić do misy miksera, zalać wodą z gotowania i zmiksować na krem.

Dodać ryż i wymieszać (ryż można zmiksować razem z koprem i jabłkiem).

Smacznego!




Fennel cream with apple and rice


Ingredients

1 apple
1/4 fennel bulb
2 tablespoons cooked rice


Method

Rinse fennel and cut into smaller pieces. Rinse apple, peel it, remove the seed slot and cut into cubes. Put fennel and apple into the
steaming basket and cook according to the instructions of the equipment.

Put fennel and apple into the mixer bowl, pour cooking water over and mix to a cream.

Add the rice and mix (rice can be mixed together with fennel and apple).

Enjoy!




2 komentarze:

  1. jestem bardzo ciekawa smaku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krem jest raczej dla bobasow. Ty lepiej zrob spbie salatke z fenkulu z jablkiem i np. Selerem naciowym. Jest super! :)

      Usuń