Ten post dedykuję mojemu
bratu, który uwielbia bezy :) Ciągle wspominamy dzień, w którym zrobiłam bezy z kremem kawowym. Zjedliśmy
ich wtedy zdecydowanie za dużo… :P
This
post is
dedicated to my brother who loves
meringue :) I still remember the day when
I made meringue with
coffee cream. We
ate them far too much then...
:P
Deser
bezowy z kremem mascarpone
(na
podstawie strony Kwestia Smaku i książki “Sweet Paris” Michael Paul)
Składniki
(ok. 12 bez)
Bezy
4
białka
220
g drobnego cukru
1 łyżka
białego octu winnego
1 łyżeczka
ekstraktu waniliowego
Krem
mascarpone
250 g
mascarpone
125 ml
śmietanki kremówki
2 łyżki
cukru pudru (lub więcej)
10
truskawek
Przygotowanie
Bezy
Piekarnik
nagrzać do 150oC. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Białka
ubić na sztywno. Cukier dodawać po łyżce, za każdym razem dokładnie miksując,
aby cukier się rozpuścił. Po dodaniu całości cukru wlać ocet i ekstrakt i
dokładnie zmiksować.
Za pomocą
łyżki formować na blasze do pieczenia kręgi o szerokości mniej więcej 7-8 cm.
Włożyć do piekarnika i piec przez 25 min. w temperaturze 150oC,
następnie zmniejszyć temperaturę do 100oC i piec kolejne 45 min. Uchylić
drzwiczki piekarnika i studzić bezy przez ok. 15-20 min.
Krem mascarpone
Metalową
miskę, w której mamy zamiar ubijać śmietanę, włożyć na 10 min. do lodówki do
schłodzenia (śmietana będzie się łatwiej ubijać). Kremówkę ubić na sztywno.
Mascarpone
zmiksować z cukrem pudrem. Następnie połączyć z ubitą kremówką dokładnie wymieszać szpatułką.
Truskawki
opłukać, odszypułkować, pokroić i dodać do kremu. Wymieszać.
Jeden
krąg bezowy ułożyć na talerzu. Nałożyć krem mascarpone i przykryć drugą bezą.
Smacznego!
Meringue dessert with mascarpone cream
(based on Kwestia Smaku website and „Sweet Paris” Michael Paul)
Ingredients (about 12 meringues)
Meringues
4 egg whites
220 g caster sugar
1 tbsp white wine vinegar
1 tsp vanilla extract
Mascarpone cream
250 g mascarpone
125 ml whipping cream
2 tbsp icing sugar (or more)
10 strawberries
Method
Meringues
Preheat the oven to 150oC. Sheet the parchment on a baking tray.
220 g caster sugar
1 tbsp white wine vinegar
1 tsp vanilla extract
Mascarpone cream
250 g mascarpone
125 ml whipping cream
2 tbsp icing sugar (or more)
10 strawberries
Method
Meringues
Preheat the oven to 150oC. Sheet the parchment on a baking tray.
Beat the egg whites to stiff. Add a spoonful of sugar each time, mixing
thoroughly to dissolve sugar. Once all sugar added, pour the vinegar and
extract and mix thoroughly.
Using a spoon, form on a baking tray circles with a width of about 7-8
cm. Put in the oven and bake for 25 minutes at 150°C, then reduce the
temperature to 100°C and bake for another 45 minutes. Repeal the door of the
oven and allow to cool for about 15-20 minutes.
Mascarpone cream
Put the metal bowl in which you are going to whip the cream to the refrigerator to cool for about 10 minutes (cream will be easier to whip). Whip the cream to stiff.
Mascarpone cream
Put the metal bowl in which you are going to whip the cream to the refrigerator to cool for about 10 minutes (cream will be easier to whip). Whip the cream to stiff.
Mix mascarpone with icing sugar. Then combine with whipped cream and mix
thoroughly with a spatula.
Rinse strawberries, cut them and add to the cream. Mix.
Place one meringue circle on plate. Put the mascarpone cream and cover with a second meringue.
Place one meringue circle on plate. Put the mascarpone cream and cover with a second meringue.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz