23 maja 2014

Makaron ryżowy z wieprzowiną i warzywami/Rice noodles with pork and vegetables

Czas na azjatyckie smaki.

It's time for some Asian flavor.



Makaron ryżowy z wieprzowiną i warzywami


Składniki (2 porcje)

200 g makaronu ryżowego
1/2 polędwiczki wieprzowej
1/2 czerwonej papryki
1 por
1 cm kawałek świeżego imbiru
1 ząbek czosnku
szczypiorek do dekoracji
olej do smażenia

Sos
sok z 1 limonki
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wody
2 łyżki brązowego cukru


Przygotowanie


Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.

Imbir i czosnek obrać i zetrzeć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na niewielkim ogniu ok. 2 min.

Polędwiczkę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Smażyć na średnim ogniu aż mięso zbrązowieje.

Paprykę i pora opłukać i pokroić w cienkie paski. Wrzucić na patelnię i smażyć przez ok. 7-8 min. aż warzywa zmiękną. Następnie dodać ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.

Wymieszać wszystkie składniki sosu i polać makaron. Smażyć jeszcze ok. 2 min., aby cukier się rozpuścił. Zdjąć z ognia. 

Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Podawać z sosem sojowym i olejem sezamowym.

Smacznego!




Rice noodles with pork and vegetables


Ingredients (serves 2)

200 g rice noodles  
half pork loin
1/2 red pepper
1 leek
1 cm piece of fresh ginger
1 clove of garlic
chives for decoration
oil for frying
 
Sauce
juice of 1 lime
3 tbsp soy sauce
2 tbsp water
2 tbsp brown sugar

 
Method

Cook the pasta according to directions on package.

Peel ginger and garlic and grate into the pan with the hot oil. Fry on low heat for about 2 minutes.

Cut the pork loin into cubes and toss into the pan. Cook over medium heat until brown.

Rinse peppers and leeks and cut into thin strips. Put into the pan and fry for about 7-8 minutes until the vegetables are tender. Then add the cooked noodles and mix thoroughly.

Mix all the sauce ingredients and pour over noodles. Fry for about 2 minutes until sugar is dissolved. Remove from heat.

Sprinkle with chopped chive. Serve with soy sauce and sesame oil.

Enjoy!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz