24 maja 2014

Pieczony łosoś z panierką curry/Roast salmon with curry breadcrumbs

Jeśli nie macie pomysłu na łososia, proponuję zapiec go pod panierką. Curry dodaje mu egzotycznego twista.

If you don't have any idea how to prepare salmon, I suggest you roast it in breadcrumbs. Curry adds an exotic twist.



Pieczony łosoś z panierką curry


Składniki (1 porcja)

150 g filetu z łososia
2 łyżki bułki tartej
1 jajko
1/2 łyżeczki curry
sól, pieprz
oliwa z oliwek


Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 180oC.

Łososia opłukać, osuszyć. Jajko roztrzepać, dodać sól i pieprz. Na deskę lub talerz wysypać bułkę tartą, dodać curry i wymieszać. Łososia zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce z curry.

Rybę położyć w naczyniu do zapiekania, polać odrobiną oliwy i wstawić do piekarnika. Piec 25-30 min. aż ryba będzie upieczona i soczysta, a panierka złocista.

Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić.

Podawać np. z gotowanym zbożem i rukolą z winegretem.

Smacznego!



Roast salmon with curry breadcrumbs


Ingredients (serves 1)

150 g fillet of salmon
2 tbsp bread crumbs
1 egg
1/2 tsp curry powder
salt and pepper
olive oil


Method

Preheat the oven to
180oC.

Rinse salmon and dry it. Beat the egg, season with salt and pepper. Sprinkle bread crumbs
on a board or a plate, add the curry powder and mix. Dip salmon in egg, then coat in curry breadcrumbs.

Put the fish in a baking dish, pour a little oil over and put in the oven. Roast for 25-30 minutes until fish is cooked and juicy and breadcrumbs
golden.

Remove from the oven and cool slightly.

Serve e.g. with boiled grain and arugula with vinaigrette.

Enjoy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz