Tarta prosto z Alzacji.
Na cieście na pizzę, z boczkiem i cebulą, pieczona w wysokiej temperaturze.
Delicje!
A
tart straight
from Alsace. On the pizza dough,
with bacon and onions, baked at high temperature. Delicious!
Tarte flambée
Składniki
Ciasto (na dwa spody)
(na podstawie „Chleb.
Techniki wypieku, przepisy, wskazówki” Jeffrey Hamelman)
516 g mąki pszennej
1 ½ szkl. wody
9 g soli
4 g drożdży instant + szczypta
do zaczynu
2 łyżki oliwy z oliwek
Ponadto
1 jajko
½ szkl. gęstej śmietany
(użyłam crème fraîche, 40% tł.)
120 g serka w stylu
Bieluch (użyłam 2 Petit Suisse)
1 łyżka mąki
sól, świeżo zmielony
pieprz
½ łyżeczki gałki
muszkatołowej
150 g wędzonego boczku
2 średnie cebule
oliwa z oliwek do
wysmarowania blachy
Przygotowanie
Ciasto przygotować jak w
tym przepisie.
Piekarnik nagrzać do
maksymalnej temperatury (u mnie 275oC). Cebulę obrać i pokroić w
piórka. Na patelnię wrzucić boczek i smażyć ok. 4 min. na średnim ogniu.
Następnie dodać cebulę i smażyć ok. 3 min.
W misce roztrzepać jajko.
Dodać śmietanę, serek, mąkę i przyprawy i dokładnie wymieszać.
Blachę wysmarować
niewielką ilością oliwy. Ciasto rozwałkować i położyć na blasze. Wylać masę
śmietanowo-jajeczną, ułożyć boczek z cebulą. Włożyć do piekarnika i piec ok.
10-12 min. aż tarta się zezłoci.
Wyjąć z piekarnika i
ostudzić.
Podawać z sałatą z
winegretem.
Smacznego!
Tarte flambée
Ingredients
Dough (for two pizzas)
(based on “Bread. A baker’s book of techniques and recipes” Jeffrey Hamelman)
516 g wheat flour
1 ½ cups water
9 g salt
4 g instant yeast + a pinch for leaven
2 tbsp olive oil
Also
1 egg
½ cups heavy cream (I used crème fraîche, 40 % fat)
120 g cream cheese (I used 2 Petit Suisse)
1 tbsp flour
salt and freshly ground pepper
½ tsp nutmeg
150 g smoked bacon
2 medium onions
olive oil to grease baking tray
(based on “Bread. A baker’s book of techniques and recipes” Jeffrey Hamelman)
516 g wheat flour
1 ½ cups water
9 g salt
4 g instant yeast + a pinch for leaven
2 tbsp olive oil
Also
1 egg
½ cups heavy cream (I used crème fraîche, 40 % fat)
120 g cream cheese (I used 2 Petit Suisse)
1 tbsp flour
salt and freshly ground pepper
½ tsp nutmeg
150 g smoked bacon
2 medium onions
olive oil to grease baking tray
Preheat the oven
to maximum temperature (275°C for me). Peel and cut onion. In a pan, toss the bacon
and fry for about 4 minutes over medium
heat. Then
add onion and fry for about 3 minutes.
In a bowl, beat
the egg. Add
sour cream, cream cheese, flour and spices and mix thoroughly.
Grease the baking
tray with a little olive oil. Roll out the dough and place on
baking tray. Pour the cream
and egg batter, place the bacon and onions over. Put in the oven and bake for
about 10-12 minutes until
the tart gets golden brown.
Remove from oven
and let it cool.
Serve with a
salad with vinaigrette.
Enjoy!
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Jest bardzo smaczna! :)
Usuń