Today I suggest preparing a delicious trout sprinkled with black and white sesame seeds.
If you serve it with a salad, you will get a light and satiating lunch without any remorse ;)
Pstrąg w sezamie
(przepis inspirowany stroną Kwestia Smaku)
Składniki (1 porcja)
1-2 małe filety z pstrąga
2 łyżki sezamu (np. mieszane białe i czarne)
1 łyżka oliwy z oliwek
świeżo zmielony pieprz
fleur de sel (lub inna gruboziarnista sól)
cytryna do podania
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180oC.
Pstrąga opłukać, osuszyć, polać oliwą, posolić, dodać pieprz i posypać sezamem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec ok. 20-25 min.
Wyjąć z piekarnika.
Podawać z sałatką i cytryną.
Smacznego!
Trout in sesame seeds
(inspired by Kwestia Smaku website)
Ingredients (serves 1)
1-2 small trout fillets
2 tbsp sesame seeds (e.g. mixed white and black)
1 tbsp olive oil
freshly ground pepper
fleur de sel (or other coarse salt)
lemon to serve
Method
Preheat the oven to 180oC.
Rinse trout, dry it, pour the olive oil over, season with salt and pepper and sprinkle with sesame seeds. Place in a baking dish and bake for about 20-25 minutes.
Remove from the oven.
Serve with salad and a lemon.
2 tbsp sesame seeds (e.g. mixed white and black)
1 tbsp olive oil
freshly ground pepper
fleur de sel (or other coarse salt)
lemon to serve
Method
Preheat the oven to 180oC.
Rinse trout, dry it, pour the olive oil over, season with salt and pepper and sprinkle with sesame seeds. Place in a baking dish and bake for about 20-25 minutes.
Remove from the oven.
Serve with salad and a lemon.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz