There are days when we need something quick. There are days when we just do not want to do anything. Don't let, however, the lack of time or laziness condemn us to tasteless junk food . Here's a suggestion for a super fast, easy and very delicious lunch. Most of the work is done by the oven ;)
Frittata z boczkiem i mozzarellą
Składniki
100 g wędzonego boczku,
pokrojonego w kostkę
1 kulka mozzarelli (125
g), pokrojona w plasterki
6 jajek
1 łyżka natki pietruszki
2 łyżki tartego Parmezanu
sól, świeżo zmielony
pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180oC.
Jajka roztrzepać, dodać
boczek, natkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Masę wylać do naczynia
żaroodpornego. Na wierzchu poukładać plasterki mozzarelli. Posypać Parmezanem.
Wstawić do piekarnika i
piec 20-25 min. aż jajka będą dobrze ścięte.
Wyjąć z piekarnika i
lekko ostudzić.
Podawać z bagietką i
sałatą.
Smacznego!
Lardons and mozzarella frittata
Ingredients
100 g smoked
bacon, diced
1 ball mozzarella (125 g), cut into slices
6 eggs
1 tablespoon fresh parsley
2 tablespoons grated Parmesan
salt, freshly ground pepper, nutmeg
Method
Preheat the oven to 180°C.
1 ball mozzarella (125 g), cut into slices
6 eggs
1 tablespoon fresh parsley
2 tablespoons grated Parmesan
salt, freshly ground pepper, nutmeg
Method
Preheat the oven to 180°C.
Beat eggs, add lardons, parsley and
spices. Mix thoroughly. Pour the batter into a casserole dish. Sort
the mozzarella slices out on the top. Sprinkle with Parmesan.
Put
in the oven and bake for 20-25 minutes
until eggs are
well done.
Remove
from the oven and cool slightly.
Serve
with baguette
and salad.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz