27 listopada 2014

Kiełbaski z koprem włoskim/Sausages with fennel



Znowu pada. A jeszcze kilka dni temu było tak pięknie. Mam ochotę na obiad, który podniesie mnie na duchu. Danie, które pachnie domem. Cudowne francuskie kiełbaski z Tuluzy, skąpane w bordoskim winie, delikatnie pachnące anyżem. I do tego purée ziemniaczane z czosnkiem.

It’s raining again. And the weather was so beautiful a few days ago though. I need a dinner which will cheer me up. A dish that smells like home. Wonderful French Toulouse sausages, bathed in Bordeaux wine, delicately scented with aniseed. And mashed potatoes with garlic.




Kiełbaski z koprem włoskim
(na podstawie „A kitchen In France. A year of cooking in my farmhouse” Mimi Thorisson)


Składniki (2 porcje)

4 surowe kiełbaski wieprzowe (użyłam kiełbasek z Tuluzy)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka mocnej musztardy
1 duża cebula
½ bulwy kopru włoskiego
100 ml wytrawnego, czerwonego wina
1 łyżka masła
sól, pieprz


Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 180oC.

Musztardę połączyć z oliwą. Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać musztardą z oliwą i dokładnie wysmarować. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec przez 20 min.

Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Koper włoski opłukać i przekroić na połowę. Ułożyć w naczyniu z kiełbaskami i wymieszać. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 min.

Wlać wino i dodać masło i piec jeszcze 10 min.

Wyjąć z piekarnika i podawać (np. z purée ziemniaczanym).

Smacznego!





Sausages with fennel
(based on „A kitchen In France. A year of cooking in my farmhouse” Mimi Thorisson)


Ingredients (serves 2)

 4 raw pork sausages (I used Toulouse sausages)
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon strong mustard
1 large onion
½ fennel
100ml dry red wine
1 tablespoon butter
salt and pepper


Method

Preheat the oven to 180°C.

Mix mustard with olive oil. Place sausages in a casserole dish, pour mustard with olive oil over and carefully spread over the sausages. Season with salt and pepper. Put in the oven and bake for 20 minutes.

Peel onion and cut it into quarters. Rinse fennel and cut it in half. Place in a dish with sausages and mix. Put in the oven and bake for about 25 minutes.

Pour in the wine and add the butter and bake for 10 minutes.

Remove from the oven and serve (eg. with mashed potatoes).

Enjoy!





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz