Znowu pada. A jeszcze
kilka dni temu było tak pięknie. Mam ochotę na obiad, który podniesie mnie na duchu.
Danie, które pachnie domem. Cudowne francuskie kiełbaski z Tuluzy, skąpane w
bordoskim winie, delikatnie pachnące anyżem. I do tego purée ziemniaczane z
czosnkiem.
It’s raining again. And the weather was so beautiful a few days ago though. I need a dinner which will cheer me up. A dish that smells like home. Wonderful French
Toulouse sausages, bathed in Bordeaux wine, delicately
scented with aniseed. And mashed potatoes with garlic.
Kiełbaski z koprem włoskim
(na podstawie „A kitchen In France. A year of cooking in my farmhouse” Mimi
Thorisson)
Składniki
(2 porcje)
4 surowe kiełbaski wieprzowe
(użyłam kiełbasek z Tuluzy)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka mocnej musztardy
1 duża cebula
½ bulwy kopru włoskiego
100 ml wytrawnego, czerwonego
wina
1 łyżka masła
sól, pieprz
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180oC.
Musztardę połączyć z
oliwą. Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać musztardą z oliwą i
dokładnie wysmarować. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec
przez 20 min.
Cebulę obrać i pokroić na
ćwiartki. Koper włoski opłukać i przekroić na połowę. Ułożyć w naczyniu z
kiełbaskami i wymieszać. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 min.
Wlać wino i dodać masło i
piec jeszcze 10 min.
Wyjąć z piekarnika i
podawać (np. z purée ziemniaczanym).
Smacznego!
Sausages with fennel
(based on „A
kitchen In France. A year of cooking in my farmhouse” Mimi Thorisson)
Ingredients
(serves 2)
4 raw pork sausages (I used Toulouse sausages)
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon strong mustard
1 large onion
½ fennel
100ml dry red wine
1 tablespoon butter
salt and pepper
4 raw pork sausages (I used Toulouse sausages)
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon strong mustard
1 large onion
½ fennel
100ml dry red wine
1 tablespoon butter
salt and pepper
Method
Preheat the oven to 180°C.
Mix mustard with olive
oil. Place sausages in a casserole dish, pour mustard
with olive oil over and carefully
spread over the sausages. Season with
salt and pepper. Put in the oven
and bake for 20 minutes.
Peel onion and cut it into quarters. Rinse fennel and cut it in half. Place
in a dish with sausages and mix. Put in the oven and
bake for about 25 minutes.
Pour
in the wine and add the butter and
bake for 10 minutes.
Remove
from the oven and serve (eg. with
mashed potatoes).
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz