25 listopada 2014

Lekki deser z marakują i granolą/Light dessert with passion fruit and granola



Istnieją małe, codzienne przyjemności, którymi lubię się rozpieszczać. Zapach porannej kawy, chwila tylko dla mnie z książką i kubkiem miętowej herbaty, kiedy dziecię śpi albo ten szybki i lekki deser, który dodatkowo nie obciąży Waszego sumienia, jeśli dbacie o formę ;)

There are small, everyday pleasures which I like to spoil myself with. The smell of coffee in the morning, the moment just for me with a book and a cup of mint tea, when my child is sleeping or this fast and light dessert which won’t give you any remorse, if you want to stay fit ;)





Lekki deser z marakują i granolą



Składniki (1 porcja)

1 kubek jogurtu naturalnego (125 ml)
1 marakuja
2-3 łyżki granoli (np. takiej)
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego
½ łyżeczki cukru muscovado (opcjonalnie)


Przygotowanie

Jogurt wlać do miseczki. Miąższ marakuji wyskrobać na jogurt. Posypać granolą, cukrem i polać ekstraktem waniliowym.

Smacznego!



  

Light dessert with passion fruit and granola


Ingredients (serves 1)

1 cup plain yogurt (125 ml)
1 passion fruit
2-3 tablespoons granola (eg. this one)
1 teaspoon natural vanilla extract
½ teaspoon muscovado sugar (optional)


Method

Pour yogurt into a bowl. Scrape the passion fruit pulp on yogurt. Sprinkle with granola, sugar and pour vanilla extract over.

Enjoy!







4 komentarze: