I love this classic combination. Sour rhubarb and sweet strawberries with vanilla and caramel palm sugar. Great for the morning baguette!
Dżem rabarbarowo-truskawkowy
Składniki (2 słoiki)
500 g rabarbaru
500 g truskawek
6 kostek cukru palmowego (ok. 70 g)
pół laski wanilii, ziarenka wyskrobane
Przygotowanie
Rabarbar opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do dużego garnka. Truskawki opłukać, odszypułkować i wrzucić do garnka.
Dodać cukier palmowy (jeśli macie cukier w kostkach, można go zetrzeć na tarce) oraz ziarenka wanilii wraz z laską.
Gotować na małym ogniu ok. 40-45 min., od czasu do czasu mieszając.
Wyjąć laskę wanilii i przelać do słoików i odstawić do ostudzenia.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Rhubarb and strawberry jam
Ingredients (2 jars)
500 g rhubarb
500 g strawberries
6 palm sugar cubes (about 70 g)
half a vanilla pod, seeds scraped out
Method
Rinse rhubarb, cut into smaller pieces and put into a large pot. Rinse strawberries, clean and toss into the pot.
Add palm sugar (if you have sugar cubes, you can grate them) and vanilla seeds together with a vanilla pod.
Simmer for about 40-45 minutes, stirring occasionally.
Remove the vanilla pod, pour into jars and allow to cool.
Store in a refrigerator.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz