If you don't have any idea for leftover strawberries that may not be fresh anymore, I suggest this great jam with a hint of vanilla and Amaretto. Yum!
Waniliowy dżem truskawkowy z Amaretto
Składniki (1 mały słoik)
500 g truskawek
5 łyżek syropu z agawy (lub więcej)
1/2 laski wanilii, ziarenka wyskrobane
2 łyżki Amaretto
Przygotowanie
Pierwszego dnia oczyścić truskawki i wrzucić do garnka o grubym dnie. Dodać laskę wanilii i wyskrobane ziarenka oraz syrop z agawy i gotować na niewielkim ogniu przez 20-30 min., od czasu do czasu potrząsając garnkiem, aby owoce się nie przypaliły. Odstawić z ognia i przykryć.
Drugiego dnia znów gotować 20-30 min., od czasu do czasu potrząsając garnkiem. Odstawić z ognia i przykryć.
Trzeciego dnia dodać Amaretto i gotować 20-30 min., od czasu do czasu potrząsając garnkiem.
Wyjąć laskę wanilii, przelać do wyparzonego słoiczka, zakręcić i poczekać aż ostygnie.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Vanilla strawberry jam with Amaretto
Ingredients (1 small jar)
500 g strawberries
5 tablespoons agave syrup (or more)
1/2 vanilla pod, seeds scraped out
2 tablespoons Amaretto
Method
The first day, clean the strawberries and toss into the casserole with a thick bottom. Add the vanilla pod and seeds scraped out and agave syrup and cook over low heat for 20-30 minutes, shaking the casserole from time to time so that the fruit don't burn. Set aside off the heat and cover.
The second day, cook again for 20-30 minutes, shaking the casserole from time to time. Set aside off the heat and cover.
The third day, add Amaretto and cook for 20-30 minutes, shaking the casserole from time to time.
Take off the vanilla pod, pour into a scalded jar, close and wait until it cools down.
Store in a refrigerator.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz