If you're looking for a new recipe for white asparagus, here it is! A delicious soup with potatoes and celeriac that can be easily served with eg. pesto.
Zupa z białymi szparagami
Składniki
1,5 l bulionu drobiowego
1 pęczek białych szparagów
3 średnie ziemniaki
kawałek bulwy selera
1 cebula, pokrojona w piórka
1 ząbek czosnku, posiekany
sól, pieprz
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
200 ml kremówki
oliwa
Przygotowanie
Szparagi obrać, odłamać twarde końce i pokroić na mniejsze kawałki, zachowując główki w całości. Ziemniaki i selera obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Oliwę rozgrzać w dużym garnku. Dodać cebulę i czosnek i smażyć na średnim ogniu przez 3 min. Dodać szparagi, ziemniaki i seler oraz gałkę muszkatołową. Smażyć przez 30 min., od czasu do czasu mieszając.
Wlać bulion, zmniejszyć ogień i gotować 20 min. aż warzywa będą miękkie. Dodać kremówkę i zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać np. z pesto.
Smacznego!
Soup with white asparagus
Ingredients
1.5 l chicken stock
1 bunch white asparagus
3 medium potatoes
a piece of celeriac bulb
1 onion, chopped
1 clove garlic, finely chopped
salt and pepper
1/2 teaspoon nutmeg
200 ml heavy cream
oil
Method
Peel asparagus, break off the tough ends and cut into smaller pieces, keeping the whole heads. Peel the potatoes and celeriac, rinse and cut into cubes.
Heat the olive oil in a large pan. Add the onion and garlic and fry over medium heat for 3 minutes. Add asparagus, potatoes, celeriac and nutmeg. Fry for 30 minutes, occasionally stirring.
Pour the stock over, reduce the heat and simmer for 20 minutes until the vegetables are tender. Add the cream and mix to a smooth cream. Season with salt and pepper.
Serve eg. with pesto.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz