I've already seen different versions of this salad. You can add lettuce or pepper to it, or serve it with grilled bread for a light meal. Today, my minimalist version, which I serve as a side to the dinner.
Sałatka grecka
Składniki (1 porcja)
1 pomidor
ok. 10 cienkich plasterków ogórka
1/4 czerwonej cebuli
kilka czarnych oliwek
mały kawałek fety
kilka listków bazylii
kilka listków mięty
sól, świeżo zmielony pieprz
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie
Warzywa opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidora i ogórka, następnie ułożyć plasterki cebuli i oliwki. Na wierzch pokruszyć fetę. Całość polać oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. na koniec udekorować listkami bazylii i mięty.
Smacznego!
Greek salad
Ingredients (serves 1)
1 tomato
about 10 thin slices cucumber
1/4 red onion
some black olives
a small piece of feta
a few leaves basil
a few leaves mint
salt, freshly ground pepper
2-3 tablespoons olive oil
juice of 1/2 lemon
Method
Wash vegetables and cut into thin slices. Decoratively arrange tomato and cucumber slices, then arrange sliced onions and olives. Crumble feta on top. Pour olive oil mixed with lemon juice over. Season with salt and pepper. Garnish with basil and mint leaves.
Enjoy!
Uwielbiam <3 robię ją często latem :)
OdpowiedzUsuńJa też ją uwielbiam! Zawsze robimy ją z teściową na lekki lunch i podajemy z bagietką ;)
Usuń