If you like Asian flavors, this recipe is for you!
Łosoś teriyaki
(na podstawie "Ultimate home cooking" Gordon Ramsay)
Składniki (4 porcje)
500 g filetu z łososia
2 cm kawałek świeżego imbiru, obrany i pokrojony na cienkie plasterki
2 ząbki czosnku, obrane i posiekane
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki syropu klonowego
oliwa
sól, pieprz
Przygotowanie
Czosnek i imbir umieścić w misce razem z sosem sojowym, syropem klonowym i odrobiną oliwy. Wymieszać.
Filet z łososia doprawić solą i pieprzem i dokładnie polać marynatą. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do 2 godzin.
Zamarynowanego łososia wyjąć z marynaty i smażyć skórą do dołu przez 2 min. Następnie polać marynatą i smażyć przez kolejną minutę. Filety przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 3-4 min., polewając łososia marynatą, aż ryba będzie ugotowana.
Smacznego!
Teriyaki salmon
(based on "Ultimate home cooking" Gordon Ramsay)
Ingredients (serves 4)
500 g salmon fillet
2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
2 cloves garlic, peeled and chopped
3 tablespoons soy sauce
2 tablespoons maple syrup
oil
salt and pepper
Method
Place the garlic and ginger in a bowl along with soy sauce, maple syrup and a dash of olive oil. Mix.
Season salmon fillet with salt and pepper and coat well with the marinade. Cover the bowl with plastic foil and refrigerate for up to 2 hours.
Remove the marinated salmon from the marinade and fry skin side down for 2 minutes. Then pour the marinade over the fish and fry for another minute. Turn over the fillets and fry for another 3-4 minutes, pouring marinade over salmon, until fish is cooked.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz