Fresh vegetables, white fish, lemon sauce with coriander - light, healthy and delicious.
Tacos z rybą
(na podstawie "Fresh and light" Donna Hay)
Składniki (4 porcje)
300 g filetów z białej ryby
2 łyżki oliwy
1/2 papryczki chili, drobno posiekanej
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
4 tortille
świeże warzywa do wyboru (np. sałata, pomidor, ogórek, awokado, czerwona cebula, papryczka chili, natka pietruszki lub kolendra)
Sos cytrynowy
150 ml jogurtu greckiego
sok z 1/2 cytryny
1 średni korniszon, drobno posiekany
2 łyżki posiekanej kolendry
1/2 ząbku czosnku, posiekanego
sól, pieprz
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Tortille podgrzać.Wymieszać wszystkie składniki sosu.
Rybę ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać mieszanką oliwy, chili, soku z cytryny, soli i pieprzu, wstawić do piekarnika i piec ok. 15-20 min.
Na tortilli ułożyć warzywa i rybę, polać sosem i udekorować listkami natki pietruszki lub kolendry. Zwinąć i podawać.
Smacznego!
Fish tacos
(based on "Fresh and light" Donna Hay)
Ingredients (serves 4)
300 g white fish fillets
2 tablespoons olive oil
1/2 chilli, finely chopped
juice of 1/2 lemon
salt and pepper
4 tortillas
fresh vegetables of your choice (eg. lettuce, tomato, cucumber, avocado, red onion, chilli, parsley or coriander)
Lemon sauce
150 ml Greek yogurt
juice of 1/2 lemon
1 medium cornishon, finely chopped
2 tablespoons chopped coriander
1/2 clove garlic, chopped
salt and pepper
Method
Preheat the oven to 180 deg. C. Heat tortillas. Mix all the sauce ingredients.
Place the fish in a baking dish, pour a mixture of olive oil, chilli, lemon juice, salt and pepper over, put in the oven and bake for about 15-20 minutes.
Arrange vegetables and fish on the tortillas, pour the sauce over and garnish with parsley or coriander. Roll and serve.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz