Sometimes there comes a day when you feel like doing something really simple. However, you don't want to give up on taste. Here's the simplest recipe for a wonderful tomato sauce for pasta. A little Parmesan cheese, some basil leaves and dinner's ready!
Najprostszy makaron z sosem pomidorowym
Składniki (4 porcje)
600 g makaronu (np. spaghetti)
1 puszka krojonych pomidorów
1 szalotka
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
1/2 łyżeczki cukru
sól, świeżo zmielony pieprz
oliwa
Do podania
tarty Parmezan
kilka listków bazylii
Przygotowanie
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Szalotkę i czosnek obrać i drobno pokroić. Oliwę rozgrzać w garnku i dodać szalotkę z czosnkiem. Smażyć przez ok. 3 min. na średnim ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do minimum i dodać pomidory (może pryskać!). Wymieszać i gotować przez ok. 10 min. aż sos zgęstnieje. Doprawić cukrem, octem balsamicznym, solą i pieprzem.
Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać Parmezanem i listkami bazylii.
Smacznego!
The easiest pasta with tomato sauce
Ingredients (serves 4)
600 g pasta (eg. spaghetti)
1 tin chopped tomatoes
1 shallot
1 large clove garlic
1 tablespoon balsamic vinegar
1/2 teaspoon sugar
salt, freshly ground pepper
oil
To serve
grated Parmesan
a few leaves of basil
Method
Cook pasta according to instructions on the package.
Peel and finely chop shallot and garlic. Heat the olive oil in a pan and add shallot and garlic. Fry for about 3 minutes over medium heat. Then reduce the heat to low and add the tomatoes (it may splash!). Stir and cook for about 10 minutes until the sauce thickens. Season with sugar, balsamic vinegar, salt and pepper.
Put pasta on a plate, pour the sauce over, sprinkle with Parmesan and basil leaves.
Enjoy!
Najprostsze pasty są najlepsze!
OdpowiedzUsuńZdecydowanie! :)
Usuń