27 czerwca 2015

Smoothie truskawkowe z kaszą jaglaną/Strawberry smoothie with millet

Super propozycja na śniadanie, podwieczorek lub deser. Dzięki kaszy jaglanej to smoothie jest treściwsze i pomoże Wam dotrwać do obiadu lub kolacji ;) I to tego jest fit! ;)

A great idea for breakfast, afternoon tea or dessert. This smoothie is more substantial thanks to millet and it will help you survive until lunch or dinner ;) And it's fit! ;)



Smoothie truskawkowe z kaszą jaglaną


Składniki (1 porcja)

200 g truskawek
3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
150 ml jogurtu naturalnego
1 kostka cukru palmowego (ok. 12 g)
szczypta imbiru

Do podania
kostki lodu


Przygotowanie

Truskawki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do misy blendera i zmiksować na gładkie puree. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować.

Wstawić do lodówki i schłodzić.

Podawać z kostkami lodu.

Smacznego!



Strawberry smoothie with millet


Ingredients (serves 1)


200 g strawberries
3 tablespoons cooked millet
150 ml plain yoghurt
1 cube
palm sugar (about 12 g)
pinch of ground ginger

To serve
ice cubes


Method

Clean
strawberries and cut into smaller pieces. Toss into a blender bowl and mix to a smooth puree. Add the remaining ingredients and mix thoroughly.
 

Chill in the fridge.

Serve with ice cubes.

Enjoy!



2 komentarze:

  1. uwielbiam truskawkowe smoothie, a takie z dodatkiem kaszy jaglanej są jeszcze bardziej pożywne!

    OdpowiedzUsuń