10 czerwca 2015

Granita latte/Latte granita

Szybki i nieskomplikowany deser dla wielbicieli latte. Idealny na gorące, letnie dni.

Fast and uncomplicated dessert for latte lovers. Perfect for hot summer days.



Granita latte
(na podstawie "Fresh and light" Donna Hay)


Składniki

2 szkl. mleka
150 ml mocnego espresso
60 ml syropu z agawy


Przygotowanie

Wymieszać wszystkie składniki, przelać do metalowego pojemnika na lody i zamrozić. Przed podaniem zeskrobać widelcem.

Smacznego! 


 Latte granita
(based on "Fresh and light" Donna Hay)


Ingredients

2 cups milk
150 ml strong espresso
60 ml agave syrup


Method

Mix all ingredients, pour into a metal ice cream
container and freeze. Before serving, scrape with a fork.

Enjoy!



Wiosenne słodkości! Akcja lodowa 2015

2 komentarze:

  1. Muszę przyznać, że bardzo zaciekawił mnie ten przepis :)
    Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam! Przepis jest naprawdę świetny, a efekt gwarantowany! ;)

      Usuń