Fast and uncomplicated dessert for latte lovers. Perfect for hot summer days.
Granita latte
(na podstawie "Fresh and light" Donna Hay)
Składniki
2 szkl. mleka
150 ml mocnego espresso
60 ml syropu z agawy
Przygotowanie
Wymieszać wszystkie składniki, przelać do metalowego pojemnika na lody i zamrozić. Przed podaniem zeskrobać widelcem.
Smacznego!
Latte granita
(based on "Fresh and light" Donna Hay)
Ingredients
2 cups milk
150 ml strong espresso
60 ml agave syrup
Method
Mix all ingredients, pour into a metal ice cream container and freeze. Before serving, scrape with a fork.
Enjoy!
150 ml strong espresso
60 ml agave syrup
Method
Mix all ingredients, pour into a metal ice cream container and freeze. Before serving, scrape with a fork.
Enjoy!
Muszę przyznać, że bardzo zaciekawił mnie ten przepis :)
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję :)
Zapraszam! Przepis jest naprawdę świetny, a efekt gwarantowany! ;)
Usuń