Poached, juicy chicken in roasted sesame seeds with a fresh fennel and apple salad is a great idea for a light lunch.
Imbirowy kurczak z sałatką z fenkułu i jabłka
(na podstawie "Fresh and light" Donna Hay)
Składniki (2-3 porcje)
2 duże filety z kurczaka
2 duże ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
8 plasterków obranego świeżego imbiru
3 szkl. bulionu drobiowego
sól, pieprz
1,5 łyżki prażonego sezamu
Sałatka z fenkułu i jabłka
1 mała bulwa fenkułu
1/2 jabłka
kilka listków mięty
listki fenkułu
sól, pieprz
150 ml greckiego jogurtu
sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie
Do dużego garnka wlać bulion, dodać czosnek i imbir i zagotować. Następnie wrzucić oczyszczonego kurczaka i gotować na średnim ogniu przez 5 min. z obydwu stron. odstawić z ognia, przykryć i odstawić na 10 min.
Fenkuł i jabłko cienko pokroić, wymieszać z miętą i listkami fenkułu, doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka wyjąć z bulionu i pokroić w paski. Wymieszać z sezamem, solą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć sałatkę, na niej kurczaka i całość polać jogurtem wymieszanym z sokiem z cytryny.
Smacznego!
Ginger chicken with fennel and apple salad
(based on "Fresh and light" Donna Hay)
Ingredients (serves 2-3)
2 large chicken fillets
2 large cloves garlic, sliced
8 slices peeled fresh ginger
3 cups chicken stock
salt and pepper
1.5 tablespoons roasted sesame seeds
Fennel and apple salad
1 small fennel
1/2 apple
a few leaves of mint
fennel leaves
salt and pepper
150 ml Greek yoghurt
juice of 1/2 lemon
Method
In a large pot, pour the stock, add the garlic and ginger and bring to a boil. Then add cleaned chicken and cook over medium heat for 5 minutes on both sides. Put aside off the heat, cover and let stand for 10 minutes.
Thinly slice fennel and apple, mix with mint and fennel leaves, season with salt and pepper.
Remove the chicken from the stock and cut into strips. Stir in the sesame seeds, salt and pepper.
Arrange the salad on a plate, put the chicken on the salad and pour yogurt mixed with lemon juice over.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz