3 czerwca 2015

Klasyczne pesto/Classic pesto

Świetny dodatek do zup, makaronu, grillowanego mięsa lub ryby. Zróbcie je chociaż raz, a już nigdy więcej nie będziecie chcieli jeść tego ze sklepu!

A great addition to soups, pasta, grilled meat or fish. Make it at least once and you won't want to eat the bought one never again!



Klasyczne pesto


Składniki

1 pęczek świeżej bazylii
1/2 ząbka czosnku
1 łyżka orzeszków piniowych, uprażonych na suchej patelni
1 łyżka tartego Parmezanu
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, świeżo zmielony pieprz


Przygotowanie

Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Nie miksujcie zbyt dokładnie, aby można było wyczuć każdy składnik.

Smacznego! 





Classic pesto


Ingredients

1 bunch fresh basil
1/2 clove
garlic
1 tablespoon pine nuts, toasted on a dry frying pan
1 tablespoon grated Parmesan cheese
3 tablespoons olive oil
salt, freshly ground pepper


Method

Mix all the ingredients with blender. Do not mix too thoroughly so that you can feel each ingredient.

Enjoy!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz