21 czerwca 2015

Sorbet z pomarańczowego melona/Orange melon sherbet

Wybierzcie jak najdojrzalsze owoce, które pachną intensywnie. W ten sposób obędziecie się bez cukru. Taki deser jest zdrowy i orzeźwiający, pamiętajcie jednak, żeby wyjąć sorbet ok. 30 min. przed podaniem, aby miał czas zmięknąć.

You should select as the ripest fruits that smell intensively. This way, you won't need any sugar. This dessert is healthy and refreshing, but remember to remove the sherbet about 30 minutes before serving so that it can soften.




Sorbet z pomarańczowego melona


Składniki

2 melony Galia
sok z 1/2 cytryny


Przygotowanie

Melony przekroić na pół, usunąć pestki i wydrążyć miąższ. Dodać sok z cytryny i dokładnie zmiksować. 

Przelać do metalowego pojemnika i wstawić do zamrażarki.

Miksować sorbet przez pierwsze 3 godziny mrożenia co 30 min.

Smacznego!





Orange melon sherbet


Ingredients


2 Galia melons
juice of 1/2 lemon


Method

Cut melons in half, remove the seeds and
hollow the pulp. Add the lemon juice and mix thoroughly.

Pour into a metal container and place in the freezer.

Blend the sherbet for the first three hours of freezing eveyr 30 minutes.

Enjoy!



Akcja lodowa 2015

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię sorbety, z melona jeszcze nie robiłam,ale chyba się skuszę i sobie taki przygotuję :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też bardzo lubię sorbety. Są świeże i zdrowsze niż lody. Jasne, koniecznie zrób ten sorbet! :) Jest naprawdę dobry, szczególnie jeśli lubisz melony. Pozdrawiam

      Usuń