15 kwietnia 2014

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka/Eggs stuffed with tuna paste



Super szybkie i proste, a do tego baaaardzo dobre :)

Super Fast and easy and above all, veeeery good :)


 
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka


Składniki

5 jajek
100 ml ricotty
100 g tuńczyka w zalewie (z puszki)
1 łyżeczka majonezu
sól, świeżo zmielony pieprz


Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu rozbić lekko skorupki i zostawić do wystygnięcia w zimnej wodzie. Obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i wrzucić do miseczki. Dodać ser, tuńczyka, majonez i przyprawy i dokładnie wymieszać aż powstanie pasta. Wypełnić wydrążone jajka.

Ułożyć na półmisku lub dużym talerzu ozdobionym np. liśćmi sałaty. Udekorować np. plasterkami rzodkiewki i natką pietruszki. Można posypać orzeszkami ziemnymi.

Smacznego!




Eggs stuffed with tuna paste


Ingredients

5 eggs
100 ml ricotta
100 g canned tuna in brine
1 tsp mayonnaise
salt, freshly ground pepper


Method



Hard boil the eggs. When cooked, gently break the shells and leave to cool in cold water. Peel, slice in half, remove yolks and toss into a bowl. Add cheese, tuna, mayonnaise and spices and mix until a paste. Fill the hollowed eggs.
Arrange on a platter or large plate decorated e.g. with lettuce leaves. Garnish e.g. with sliced ​​radishes and parsley. You can sprinkle the plate with peanuts.

Enjoy!





Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz