Super
szybkie i proste, a do tego baaaardzo dobre :)
Super Fast and easy and above all, veeeery good :)
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Składniki
5 jajek
100 ml
ricotty
100 g
tuńczyka w zalewie (z puszki)
1 łyżeczka
majonezu
sól, świeżo
zmielony pieprz
Przygotowanie
Jajka
ugotować na twardo. Po ugotowaniu rozbić lekko skorupki i zostawić do
wystygnięcia w zimnej wodzie. Obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i wrzucić
do miseczki. Dodać ser, tuńczyka, majonez i przyprawy i dokładnie wymieszać aż
powstanie pasta. Wypełnić wydrążone jajka.
Ułożyć na
półmisku lub dużym talerzu ozdobionym np. liśćmi sałaty. Udekorować np.
plasterkami rzodkiewki i natką pietruszki. Można posypać orzeszkami ziemnymi.
Smacznego!
Eggs
stuffed with tuna paste
Ingredients
5 eggs
100 ml ricotta
100 g canned tuna in brine
1 tsp mayonnaise
salt, freshly ground pepper
Method
Hard
boil the eggs. When cooked, gently break
the shells and leave to cool in cold water. Peel,
slice in half, remove yolks and toss into a
bowl. Add cheese, tuna, mayonnaise and spices and mix until a paste.
Fill the hollowed eggs.
Arrange on a platter or large plate decorated e.g. with lettuce leaves. Garnish e.g. with sliced radishes and parsley. You can sprinkle the plate with peanuts.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz